De Bredase fotograaf Paul Ranft heeft een boek geschreven vol foto’s en fabels over het Markdal. De titel is Markdal Stories. Hij heeft ervoor gekozen om het boek niet via een uitgever op de markt te brengen. Het is in eigen beheer verschenen en mensen kunnen het via een door hem ingerichte webpagina bestellen.

In het boek is hij ten tijde van de coronacrisis in de persoon van ‘De Kale’ aan de wandel gegaan in het Markdal altijd gewapend met zijn camera. Elke keer als hij ook maar zijn camera op een dier richtte gebeurde er iets raadselachtigs… Op de een of andere manier kon hij dan verstaan wat de dieren tegen elkaar zeiden. Maar dat is nog niet alles… Want als hij een foto had gemaakt kon hij ook nog eens met ze praten… En dat gebeurde alleen in de omgeving van Breda en nergens anders.

In dit boek, dat rijk is geïllustreerd met foto’s die de fotograaf tijdens zijn wandelingen maakte, word je deelgenoot van zijn persoonlijke belevenissen en ervaringen die hij had met de omgeving en haar bewoners…

Maak kennis met de dieren en wees welkom in de wondere wereld van het Markdal. Een plek waar altijd van alles gebeurt!

Op deze webpagina vindt u alle informatie over het boek: https://ranft.nl/markdalstories/

omslag Markdal Stories

Fotopagina Markdal Stories

Tekstpagina Markdal Stories

Tekst en foto's Markdal Stories

 

Ulvenhouts trots: kaas voor aan de Mark