Hoe kan ik lid worden?

Door lid te worden steun je ook de ontwikkelingen in het Markdal! Er zijn verschillende mogelijkheden.

Meer informatie is te vinden op de pagina Lid worden, waar je je ook kunt aanmelden als lid.

Kan ik ook vrijwilliger worden?

Natuurlijk! De Vereniging Markdal heeft inmiddels in de herinrichtingsplannen een andere rol. We hebben een bestuur en hebben werkgroepen met specialisten op onder meer het gebied van natuurontwikkeling, natuurbeheer, recreatie en de agrarische sector. We hebben een team communicatie en een eigen website en social mediakanalen. Op alle gebieden hebben we vrijwilligers hard nodig. Dus wilt u een actieve bijdrage leveren aan het werk van de vereniging. Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier.

 

 

Hoe is de Vereniging Markdal ontstaan?

De Vereniging Markdal is formeel in 2013 opgericht. In 2011 hielden vertegenwoordigers van vijf natuurverenigingen een avond over de toekomst van het Markdal. Lokale en provinciale politici van alle partijen ondersteunden op deze avond het idee om het Markdal verder te ontwikkelen tot een gebied waar water- en natuurdoelen gerealiseerd kunnen worden, maar waar ook rekening gehouden wordt met economie en leefbaarheid.

Dit leidde tot de oprichting van het Platform Markdal duurzaam en vitaal. Gezamenlijk hebben wij het Uitvoeringsprogramma Markdal opgesteld. Dit werd positief ontvangen en op 6 november 2013 ondertekend door gedeputeerde Johan van den Hout uit naam van de Provincie Noord-Brabant. Daarmee kwam ruim € 11 miljoen beschikbaar voor het herinrichtingsproces.

 

Kan ik ook een lidmaatschap cadeau doen?

Ja, dat kan! Je leest er meer over op de pagina Lid worden.