De geschiedenis van het Markdal voor het voetlicht, een avond over het bijzondere karakter van dit gebied.

De Vereniging Markdal en de Heemkundekring Paulus van Daesdonck houden samen een avond met George Dirven, de auteur van het boek ‘Het Markdal’ over de geschiedenis van het Markdal. George Dirven zal samen met Peter Janssens die de meeste foto’s heeft aangeleverd, het historisch verhaal van het Markdal vertellen. Hij heeft met een fraai geïllustreerd boek laten zien dat hij zeer deskundig is in de geschiedenis van het Markdal.

De avond vindt plaats op 10 oktober a.s. in de Pekhoeve, Dorpsstraat 94 te Ulvenhout. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

“Het Markdal is een bijzonder gebied met een rijke geschiedenis. Het dal en de rivier vormden zich in een tijdsbestek van vele, vele eeuwen tot een beekdallandschap met een van oorsprong meanderende beek met drassige oevers, een landschap met dekzandruggen en donken” schrijft Dirven in de inleiding van zijn boek. Hij wijst er op dat al vóór 38.000 jaar voor Christus Neanderthalers in het Markdal zijn geweest.

Met deze avond willen de Heemkundekring Paulus van Daesdonck en de Vereniging Markdal aandacht vragen voor het bijzondere karakter van het Markdal. En de cultuurhistorische waarden van dit gebied.

De toegang voor deze avond is gratis. Aanmelding is gewenst: info@verenigingmarkdal.nl. Inlichtingen bij Joost de Jong 06-2811 3854.

informatieavond landbouwbeleidMarkdal bij de Duivelsbrug